Over mij

Mijn naam is Nelie van der Horst-Versluis. Ik ben getrouwd en moeder van een volwassen dochter en zoon. Een aantal jaren geleden, in een periode dat ik het gevoel had mezelf kwijt te raken, ben ik gaan mediteren en ondervond ik de heilzame werking daarvan. Het maakte me rustiger en toleranter en ik kwam voor het eerst bewust in aanraking met de liefde en de waarheid die in ieder mens zit, maar die we vaak niet kunnen zien door allerlei emoties en door patronen waar we in terecht gekomen zijn. We hoeven niet ons best te doen om iemand te worden, we zijn al iemand. Ik voelde de waarheid daarvan en kreeg steeds meer de behoefte om dat ook door te geven aan anderen en anderen daarmee kennis te laten maken.

Toen ik werkeloos werd ben ik de coachopleiding van het Centrum Zijnsoriƫntatie gaan volgen. Die sprak mij erg aan door de combinatie van psychologie en spiritualiteit. Op deze opleiding heb ik geleerd hoe ik mezelf kan begeleiden en hoe ik anderen kan begeleiden om te leven vanuit innerlijke wijsheid en de ware kracht en liefde die we allemaal in ons hebben. Ik werd me ook bewust dat de patronen die ik als kind had aangeleerd me in de weg stonden om mijn leven ten volle te leven en mijn talenten te benutten. EƩn van mijn patronen was om anderen te pleasen, mezelf weg te cijferen en mijn emoties, met name boosheid, weg te drukken waardoor ik me vaak letterlijk bedrukt voelde. Door daar mee te werken en te leren mijn emoties aan te kijken, kwam er meer ruimte en vrijheid in mezelf en voelde ik het contact met wie ik eigenlijk was.

In 2014 kreeg ik de diagnose DCIS (voorstadium borstkanker) en ik ben enorm dankbaar dat het mij ook in die situatie, mede door de opleiding die ik gevolgd had, lukte om bij mijzelf te blijven. Naast steun die ik kreeg van anderen kon ik mezelf begeleiden bij alles wat er op me af kwam, ik kon dealen met mijn emoties en mijn eigen wijsheid volgen. Dit heeft me nog meer in mijn kracht gezet en voel ik me nu nog meer bestand tegen het leven.

Sindsdien is het mijn passie om speciaal de mensen die te maken hebben met kanker te begeleiden en ze in contact te brengen met hun innerlijke liefde, kracht en wijsheid. Juist hen wil ik leren hoe ze er voor zichzelf kunnen zijn bij alles wat er op hen afkomt, zodat ze om kunnen gaan met hun emoties en bijv. ook met de goedbedoelde maar vaak ook dwingende adviezen van anderen. Als ze de moed en het vertrouwen hebben om te luisteren naar die wijze, liefdevolle stem in henzelf kunnen ze de keuzes maken die voor hen het beste zijn en die hen verder brengen. Dan hoeven ze niet te vechten, maar worden ze geleid door het leven en trekt het leven aan wat nodig is. Ze zullen in vrede zijn met zichzelf en de vreugde en de lichtheid daarvan ervaren waardoor ze beter opgewassen zijn tegen moeilijke situaties.